Tarieven en werkwijze

Wat betaal ik voor de dienstverlening?

Wat betaalt u nu eigenlijk voor een budget coach of budgetbeheer? De kosten zijn afhankelijk van het door u gekozen pakket. De inhoud van het pakket wordt bepaald aan de hand van uw hulpvraag.

Budgetbeheer

Beheer wordt per maand berekend. Er is een intake-tarief en een maandelijks bedrag.

Het intake tarief is eenmalig en bevat alle werkzaamheden voor het opbouwen van uw dossier. Als de dienstlening wordt gestopt, dan wordt er een eindfactuur gemaakt. De eindfactuur omvat de volgende werkzaamheden:

  • Instanties mailen dat de post weer naar de klant kan gaan en mijn bemoeienissen stoppen
  • Fysieke overdracht dossier aan klant
  • Nazorggesprek na een paar maanden

Budget coaching

Omdat de werkzaamheden per maand kunnen veranderen en u zelf ook steeds meer gaat doet, wordt coaching afgerekend per uur.

Voor bedrijven en instanties

Voor bedrijven zijn er passende tarieven en pakketten. Afhankelijk van de complexiteit en locatie. 

Vergoedingen voor clienten op bijstandsniveau

Als u aantoonbaar op bijstandsniveau zit, kan het zijn dat uw gemeente de kosten voor budgetbeheer vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Daarvoor verwijs ik u graag naar uw gemeente. Zij kunnen u alles vertellen over deze vergoedingen.


In alle gevallen worden de tarieven van tevoren duidelijk naar u gecommuniceerd.

Werkwijze Oud Budgettotaalzorg

Aan de hand van een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek kijken we wat voor financiële hulp er nodig is. Hieruit volgt een advies. 

Het intake gesprek vindt in principe bij u thuis plaats, maar dit kan ook bij mij op kantoor. We kijken dan naar uw persoonlijke situatie, uw inkomsten en uitgaven. Er wordt gekeken of er betalingsachterstanden zijn en of er betalingsregelingen lopen.  

In het plan van aanpak wordt alles vastgelegd en omschrijven we duidelijk de doelen. We spreken duidelijk af wie wat doet.

Bij budgetbeheer spreken we in principe een jaartraject af. Als budgetbeheer ter ondersteuning is van een schuldenregeling, dan is de duur van deze regeling leidend.     

Bij budget coaching gaan we na de intake kijken wat er nodig is. Iedere situatie vraagt om maatwerk. Ook hier wordt een budgetplan gemaakt en gericht advies gegeven. 

Bij beide trajecten krijgt u inloggegevens om op elk gewenst moment mee te kunnen kijken.